Politiken vil gøre bæredygtighed til del af avisens særkende

Et af Danmarks største dagblade har taget bestik af de enorme udfordringer, vi står overfor i forhold til klimaforandringer og ressourceforbrug, og udgiver nu en ny sektion, ‘Ressourcer’, om grøn omstilling, bæredygtighed, energi og ressourcer.

politiken_28jan-scrndmp

Man kan undre sig over, at Staten ikke opstiller det som en forpligtelse for at modtage medie-støtte, at medierne skal spille proaktivt med i formidlingen af, hvordan vi bedst får løst disse problemer, der på så altafgørende måde truer de kommende generationers sikkerhed og velfærd.


Politiken skriver i sit nyhedsbrev:

“Der sker noget nyt i avisen og på politiken.dk den 4. april.

Her sender vi en ny sektion på gaden og gør dermed ‘ressourceøkonomi’ til et nyt journalistisk kerneområde. Det betyder, at du som læser får overblik, sammenhæng, dybde og inspiration til bedre at kunne forstå, hvad grøn omstilling betyder for dig, for samfundet og globalt.

Vi vil behandle emner som grøn omstilling i samfundet, bæredygtig vækst, økonomiske konsekvenser af stigende ressourceforbrug og konsekvenser af befolkningsudvikling og det vil ske i store dele af avisen og digitalt. Derudover udsender vi fire gange i 2014 sektionen Ressourcer.

Der bliver ikke tale om en sektion for dommedagsprofetier, grædekoner og politiske skåltaler. Til gengæld vil vi være fast fokuserede på at beskrive løsninger og ikke kun problemerne ved grøn omstilling og bæredygtig vækst.

Vi vil arbejde med emner, der konstant flytter sig, når det gælder ideer, forskning, erfaringer og holdninger. Vi vil høre forskerne og idémagerne frem for politikerne, for det er i høj grad dem, der driver den grønne omstilling.

Vi glæder os til at gøre ressourcer og bæredygtighed til del af Politikens særkende.”