DR P1 udsendelse: ‘Klimaet går amok – hvad gør medierne?’

I anledning af den store FN Klimakonference i Spanien tog radiojournalist Kurt Strand, der er vært i DR P1 programmet ‘Mennesker og Medier’, emnet klima op i sin udsendelse den 6. december 2019. Hvordan dækker medierne klimaforandringerne? Gør de det godt nok? Skal prioriteringerne ændres?

“Alarmerende nyheder flyder i lind strøm i disse dage fra FN’s årlige klimakonference i Madrid. Men hvad er mediernes ansvar for, at vi forstår, reagerer og handler? Og giver det overhovedet mening, når avislæsere samtidig bombarderes med Black Friday-reklamer? Det diskuterer Katherine Richardson, professor og medlem af Klimarådet, med Politikens chefredaktør Christian Jensen og Børsens chefredaktør Bjarne Corydon.”

Gæsterne i programmet diskuterer blandt andet de 20 ANBEFALINGER TIL NYHEDSMEDIERNE, som journalist Morten Steiniche og en gruppe klimaaktivister netop har udgivet, som blandt andet anbefaler, at medierne indfører et særligt klima-nyhedskriterium.


→ Lyt til udsendelsen på


→ Læs også:

Kronik i Jyllands-Posten – 23. juli 2019:
Klimakrisen er en ubekvem sandhed, som medierne nødig ser i øjnene
“De fleste medier har stadig ikke forstået omfanget af klima- og biodiversitetskrisen og konsekvenserne af den. Det er stærkt problematisk, for netop medierne spiller en meget vigtig rolle i løsningen af de enorme udfordringer med klimaforandringer og tab af biodiversitet, som vi står med.”Kommentarer til ovenstående