Dansk presse – og især de statsfinansierede public service medier – kunne levere en langt bedre og mere intensiv formidling af klima-nyhederne, hvis de ville. Klimaforandring.info er sat i verden for at gøre noget ved denne absurde situation at det, som er intet mindre end århundredets største og vigtigste journalistiske historie, forbigås stort set i tavshed og uvidenhed af de danske medier.
Ikke mindst i forhold til at gøre de løsninger, der kan gennemføres ved bestemte adfærdsændringer, mere kendt i befolkningen, kunne medierne og public service broadcasterne gøre en kæmpe forskel. At fremme synligheden af de mange løsninger ville samtidig yderligere fremme innovationsprocessen med at finde på nye og endnu bedre løsninger på klimaproblemerne.
Nyhedscheferne for både DR og TV2 erkender, at formidling af klimaproblemerne er meget væsentlig. De indrømmer også, at området siden klima-topmødet i 2009 har været underbelyst – og at det skal der gøres noget ved nu. Men hvordan og i hvor høj grad dette så vil ske, har ingen af dem umiddelbart villet forpligte sig på.
En indsats over for klimaforandringerne handler om, at forureningen af atmosfæren skal stoppes. En løsning på klimaproblemet kræver både en række energi- og transport-politiske beslutninger og en aktiv indsats fra og indsigt hos den enkelte borger i samfundet. Men så længe emnet hverken stilles på dagsordenen i medierne eller blandt borgerne, undlader politikerne at skride til handling på området, og efter det store FN topmøde-flop i Bella Centret i 2009 forsvandt klima-sorteper ned i en “inaktivitetens Bermuda-trekant” mellem medierne, befolkningen og politikerne. Alt imens chancerne for at det lykkes menneskeheden at undgå en klimakatastrofe, bliver mindre og mindre for hvert eneste år, der går.
Eftersom klimaforandringerne er noget, der vedrører alle i samfundet, er formidlingen af nyhedshistorier om klimaet selve essensen af hvad begrebet ‘public service’ indebærer. Det var hovedbudskabet i en kommentar- og underskriftindsamling med titlen ‘Brev til DR og TV2: prioritér klimaforandringerne!’, som 1.134 danskere deltog i i april og maj 2013.
“Dette er faktisk vigtigere end alt andet!”, skrev Irene Nielsen den 30. marts. “Der er tale om en forbrydelse mod menneskeheden og demokratiet,” skrev Niels-Holger Nielsen den 3. april. “For børnenes skyld,” skrev Jette Krebs Pedersen den samme dag.
I disse forhold tager dette website sit udgangspunkt.
Websitet drives af frivillige, hvoraf nogle er uafhængige privatpersoner og andre er tilknyttet Klimabevægelsen.