USA: ‘Feedback’-program skal kvalitetssikre klima-artikler

climate-feedback-scrndmp

I USA har videnskaben fået et nyt talerør i mediedækningen af klimaforandringerne: projektet Climate Feedback, som skal hjælpe journalisterne med at skrive bedre, mere videnskabeligt korrekte artikler.

Climate Feedback: A guide to reliable climate news

Miljø- og klima-journalister formidler videnskabelige oplysninger til offentligheden, men kun de færreste er selv videnskabsfolk. Selvom det ikke er hensigten, kommer de let til at sprede misinformation.

En håndfuld respekterede amerikanske forskere er nu trådt ud af laboratoriet og stiller frivilligt deres ekspertise til rådighed med at fact-tjekke klimavidenskabelige artikler i et forholdsvist nyt projekt, der hedder Climate Feedback. “A voice for science in climate change media coverage.”

Siden januar 2015 har Climate Feedback lejlighedsvis korrigeret klimaartikler i Forbes, Wall Street Journal, The Telegraph, med flere – vel at mærke inden de gik i trykken.

Nu ønsker grundlæggerne af projektet at tage det til det næste niveau. Ved at crowdfunde $30.000 håber de at kunne ansætte en redaktør og holde trit med rapporteringen om klimaforandringer med nye ugentlige ‘feedbacks’. På de første 11 dage er det lykkedes dem at finansiere 60 procent af beløbet. Der er i skrivende stund 25 dage tilbage til crowdfundingen skal være nået $30,000-mærket.


Hjemmeside

» www.climatefeedback.org

Fundraiser

“Help scientists sort fact from fiction about Climate Change in the Media”:
» Support Climate Feedback

Artikel om projektet

» Grist – 2. maj 2016:
Scientists are fact-checking climate journalism now
Af Xian Chiang-Waren