Håndbog om klimakommunikation

COIN-Uncertainty-HandCOVER

I en håndbog med 12 råd til, hvordan man bedre kan kommunikere klimaforandringer, foreslår Climate Outreach & Information Network og Bristol Universitet, at når man kommunikerer om klimaforandringer, skal man gøre brug af historier og billeder, der kan gøre de komplekse videnskabelige rapporter mere engagerende – og man viser, hvordan man kan vende de indbyggede klimavidenskabelige usikkerhedsfaktorer til et incitament til handling.

Måske har du siddet og kæmpet med, hvordan du bedst formidler videnskaben om klimaforandringer?

Måske er du ligesom os frustreret over, hvordan det lykkes klimaskeptikere bevidst at spille på den usikkerhed, der er iboende i ethvert aspekt af kompleks videnskab, og bruge den som begrundelse for at forsinke politiske løsninger?

Så vil den nye ‘Usikkerhedshåndbog’ være noget for dig.

Verdens klimaforskere var samlet i Paris den 7.-10. juli, forud for de afgørende FN-forhandlingerne senere på året – og i den anledning lanceredes denne kompakte, men samtidig omfattende nye guide til, hvordan man kan kommunikere usikkerhed. Den henvender sig til forskere, aktivister, journalister og politikere.

Mens klimaforandringerne er komme tilbage på den globale dagsorden, fortsætter usikkerheden til at spille en central rolle i debatten. Climate Outreach & Information Network argumenterer i en artikel i The Guardian, at vi kan være smartere omkring den måde, vi kommunikerer på – uden af den grund at nedtone den kompleksitet, som præger klimamodellerne.

Med 12 praktiske principper, der er nemme at anvende, viser håndbogen, at formidlet på den rigtige måde, kan selv usikkerheden faktisk være et incitament for handling.

Hvis du vil vide mere og diskutere indholdet med forfatterne, kan du skrive dig op til et webinar onsdag den 9. september.

Guiden er blevet til i et samarbejde mellem Climate Outreach & Information Network og Bristol Universitet. Det er skrevet af Dr. Adam Corner, professor Stephan Lewandowsky, Dr. Mary Philips og Olga Roberts.


» Læs mere på www.climateoutreach.org.uk

» Skriv dig op til The Uncertainty Handbook Online Webinar


Ovenstående tekst er en løs oversættelse af et nyhedsbrev, som Climate Outreach & Information Network udsendte den 9. juli 2015.