“Fjernt fra alverdens synd-floder”

soerine-kr-dagbl

Hvad skal der til for til fulde at bringe klimaets perspektiver ind i en seriøs journalistisk bevidsthed?, spørger Sørine Gotfredsen i dagens Kristeligt Dagblad:

“Mens intet er for småt i den hjemlige politiske andedam, hvor Lars Løkke Rasmussens (V) seneste sprogblomst nu analyseres på anden uge, beskæftiger man sig mest med de store miljøspørgsmål i form af kulørte reportager, der er vidunderlige at gyse til ved aftenstide.

Hvis klimaet – som mange siger – i fremtiden grundlæggende vil ændre vore livsvilkår, burde det i væsentlighed rangere langt højere på den journalistiske dagsorden. For jo mere klimaet fordriver mennesker fra hus og hjem, desto mere irrelevante bliver en stor del af de øvrige ting, der hver dag fylder sendefladen.

Efter sigende vil vandmasserne denne gang havne i Nordsøen, og vi befinder os ikke her i landet i skudlinjen. Men det kan vi komme til, og mens vi føler med de stakkels tyskere og sammen med DR tager på endnu et besøg i Søren Ryges hyggelige have fjernt fra alverdens synd-floder, overvejer man, hvad der mon skal til for til fulde at bringe klimaets perspektiver ind i en seriøs journalistisk bevidsthed.”

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/513372:Mediekommentar–Klimaforandringer–Syndfloden-naermer-sig

Kommentarer til ovenstående