Er klimaforandringer nyheder? Ja, siger The Guardian

AlanRusbridger-cover-of-TG

Er klimaforandringer nyheder? Læs Alan Rusbridgers svar her.

Alan Rusbridger er den britiske avis The Guardians chefredaktør.

I en kronik med overskriften “Climate change: why the Guardian is putting threat to Earth front and centre” forklarer han, hvorfor klimatruslen har fået en meget fremtrædende plads på hjemmesiden for The Guardian fredag den 6. marts 2015, også selvom intet ekstraordinært skete på klimafronten netop denne fredag. Og hvorfor den vil få det igen i næste uge, og ugen efter. Chefredaktøren håber, at avisens læsere vil læse en masse om vores klima i de kommende uger.

Alan Rusbridger tænkt sig at træde af som chefredaktør om få måneder. Og hvis der er noget, som han fortryder, når han nu kigger tilbage på sine 20 år som chefredaktør, så er det, skriver han, at avisen ikke har “ydet retfærdighed til dette enorme, altoverskyggende, overvældende spørgsmål om, hvordan klimaændringer sandsynligvis inden for vores børns levetid vil forårsage umådeligt kaos og stress for menneskeheden.”

“Med hensyn til vores kommende dækning, vil vi antage, at den videnskabelige enighed om menneskeskabte klimaforandringer og dens sandsynlige virkninger er overvældende. Vi vil lade det være op skeptikerne og benægtere at spilde deres tid på at udfordre videnskaben. Diskussionen i mainstream har bevæget sig videre til spørgsmål om politik og økonomi.”

» Læs Alan Rusbridgers kronik:
www.theguardian.com