En tidligere DR-medarbejder taler ud

“Klimadepression. Det var et ord, der mødte mig igen og igen i januar og i de følgende måneder i 2010. Jeg var netop begyndt som vært på Klima og Miljø på P1”
(…)

julie-klimadebatdk

“Desværre blev også Klima og Miljø samt Miljøreportagen på P1 i 2011 ramt af ”klimadepressionen”. I hvert fald blev disse programmer skåret væk i forbindelse med sammenlægningen af P1 og P2 på FM-båndet.
Ledelsens begrundelse var, at et stofområde som klima og miljø efterhånden var så mainstream, at det med sammenlægningen i stigende grad kunne indgå i programmer med en bredere profil, og derfor ikke længere behøvede sit eget program. Gået nærmere på klingen måtte ledelsen dog erkende, at der nok ville blive tale om en nedprioritering af stofområdet, når der nu ikke længere fandtes programmer dedikeret til dette.”
(…)
“Sat på spidsen var italesættelsen af den såkaldte klimadepression en kærkommen anledning for de meningsdannere og medier, som reelt kun i et begrænset omfang interesserede sig for klimapolitik eller klima som stofområde, til drastisk at nedjustere deres opmærksomhed på dette.”
(…)
“Jeg appellerer derfor til medierne om atter at opprioritere og sikre en systematisk og grundig dækning af klima- og miljøspørgsmål – herunder ressourceknaphed, forsyningssikkerhed, biodiversitet og klimatilpasning – ikke som hypede klimaprædikanter, men som de kritiske medier de er eller bør være.”

Læs Julie Søgaards beretning:

Klimadebat.dk – 1 juni 2013:
Hvor blev klimajournalistikken af?

Af Julie Søgaard, innovations- og kommunikationsleder, BioRefining Alliance

http://www.klimadebat.dk/julie-soegaard-hvor-blev-klimajournalistikken-af-r505.php

Kommentarer til ovenstående