DR: “Hver fjerde dansker er klimaskeptiker. Det skal der gøres noget ved.”

Godt nyt fra klimaformidlings-fronten: Nu tager DRs meteorologer Jesper Theilgaard og Søren Jacobsen klimaformidlings-førertrøjen på.

klimaformidl-dr-7marts

Dette indslag på DR er klimaformidlingsmæssigt noget af det mest opløftende, der længe har været vist på dansk tv. Her ses to tv-meteorologer, som tager klimaforandringerne alvorligt og som begynder at komme med anvisninger på, hvordan de i den kommende tid agter at gribe stofområdet an og sætte klimakrisen på vejrkortet.

Søren Jacobsen indledte DRs ‘Vores Vejr’ den 7. marts med at sige: “Vi skal også tale om klimaforandring, fordi der er mange af os, der tvivler, og det er der sådan set ikke nogen grund til. Det gør vi noget ved.”

Se tv-indslaget her (start 4:27 inde): www.dr.dk/tv/se/vores-vejr/vores-vejr-345

soren-jacobsen

Indslaget vises på dr.dk indtil den 6. april 2014.


“Hver fjerde af os tror ikke på at klimaforandringerne er menneskeskabte. Det skal der gøres noget ved. Derfor er der en konference, der skal til at starte i Colorado,” fortæller Søren Jacobsen og interviewer derefter sin kollega Jesper Theilgaard, som deltager i konferencen, hvor 30 tv-meteorologer mødes for at udveksle erfaringer omkring hvordan man som tv-meteorolog kan og bør forholde sig til klimaforandringerne.

“Det er vigtigt at vi finder en måde at afdramatisere det på,” siger Theilgaard: “Vi skal forsøge at gøre det hele mere nærværende, så debatten kommer ned på jorden.”