Debat og indsigt i klimakommunikation

Efter årelang tavshed og stilhed om emnet er der nu pludselig hele TO arrangementer på vej om klimakommunikation i Danmark: et debatmøde den 29. april og en konference den 19. maj 2015.


mediernes-rolle-i-omstilling1000

Debatmøde om mediernes rolle i omstillingen

Omstillingscafé med Oluf Danielsen og Christian Jensen onsdag den 29. april 2015 i Kantinen, Information, Store Kongensgade 40C, 1264 København K

Til denne ‘omstillingscafé’ har Omstilling Nu inviteret en forsker og en praktiker på banen til at debattere emnet ‘mediernes rolle i omstillingen’: dr. comm. Oluf Danielsen og Informations chefredaktør Christian Jensen. De vil debattere om hvordan forskellige mediehuse formidler temaer som klimaforandring og den grønne omstilling. Og så afventer vi endnu en debattør fra et at de store dagblade.

TILMELDING: Arrangementet er gratis, men tilmelding via følgende link er nødvendigt: www.goo.gl/forms/dwAB5yFjOo. Hvis du har meldt dig til og alligevel ikke kan komme, så skriv en mail til cafe@omstilling.nu, så andre kan få glæde af pladsen.

» Læs mere på www.omstilling.nu


energi-og-klima-kom2015

Konference om energi- og klimakommunikation 2015

“Hvordan kommer energi og klima højere op på danskernes og politikernes dagsorden?”, spørger arrangørerne af konferencen ‘Energi- og klimakommunikation 2015’.

Det er et godt spørgsmål, som konferencedeltagerne forhåbentligt vil komme nærmere et svar på, når de mødes hos DONG den 19. maj 2015 kl 9:00 til 16:30.

Talerne er blandt andre:
• RASMUS HELVEG PETERSEN, klima-, energi- og bygningsminister,
• CONNIE HEDEGAARD, forhenværende danske EU-kommissær og formand for en ny international miljøfond, som Velux-familien Kann Rasmussen står bag,
• GITTE SEEBERG, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden,
• THOMAS FÆRGEMAN, Politiken og
• MICHAEL KRISTIANSEN, stifter af Kristiansen+Partners.

» Tilmelding til Energi- og klimakommunikation 2015Tilmeldingsfrist: 13. maj

» Læs mere på www.kommunikationsforening.dk

» Twitter hashtag: #dkgreen


unnamed

 

Klimakamp i medierne

Af Oluf Danielsen

Dækningen af klimaforskningen er forskellig afhængig af hvilken avis du slår op i. Dagbladet Information og Weekendavisen benytter to forskellige diskurser, når klimaforskningen skal dækkes. I den ene avis kan vi glæde os til et varmere Danmark, men i den anden skal vi frygte global opvarmning?

» Den komplicerede klimakommunikation